Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Strateji
Sürdürülebilirlik Stratejisinin Geliştirilmesi
Entegre Faaliyet Raporu
Entegre Faaliyet Raporu şirketin faaliyetleriyle ulaştığı finansal performansın yanı sıra sürdürülebilirlik performansının da sunulduğu bir raporlama biçimidir. Rapor kapsamında faaliyetlerin sosyal, çevresel, yönetişimsel ve mali etkileri tanımlanır. Böylece finansal göstergeler, finansal olmayan göstergelere entegre edilerek yatırımcılar ve diğer paydaşlara bütüncül bir perspektifle sunulur.
Entegre Faaliyet Raporu Şirketlere Ne Sağlar?
Biz Ne Yapıyoruz?
GRI Standartlarına Uygun Sürdürülebilirlik Raporu
The Global Reporting Initiative (GRI, Küresel Raporlama Girişimi) ekonomik, çevresel ve sosyal birtakım standartlar tanımlayarak, organizasyonların iklim değişikliği, insan hakları ve etik gibi konulardaki etkilerini görmelerini hedefleyen bağımsız ve uluslararası bir girişimdir.
GRI standartlarına uygun sürdürülebilirlik raporu, GRI tarafından belirlenen kriterlere dayanılarak oluşturulan ve kurumların sürdürülebilirlik performansının standart parametrelere göre değerlendirildiği bir raporlama biçimidir. Kurumların çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansları kamuya şeffaflıkla arz edilirken, sürdürülebilirlik açısından konumlandıkları yer de paydaşlara sunulur.
GRI Standartlarına Uygun Sürdürülebilirlik Raporu Şirketlere Ne Sağlar?
Sürdürülebilirlik alanındaki en iyi raporlama parametreleri olan GRI standartlarının benimsenmesi ile
Biz Ne Yapıyoruz?
TCFD Raporlaması
TCFD (Task Force on Climate-Related Financial Disclosures) yaklaşımı ile yapılan raporlamalar iklimle ilintili olarak ortaya çıkabilecek risk ve fırsatları ve bunların iş süreçlerine etkilerini değerlendirir.
11 tavsiye ile açıklanan ve sürdürülebilir bir bakış açısı ile şekillendirilen TCFD yaklaşımı, raporlamada 4 ana eksene işaret eder. Bu eksenler “yönetişim”, “strateji”, “risk yönetimi” ve “metrik ve hedeflerdir”.
Bu eksenler dahilinde şirketler kuruluşun iklimle ilgili risk ve fırsatları nasıl tanımladıkları, değerlendirdikleri ve yönettiklerine dair bir veri akışı sağlarlar. Böylece stratejilerini nasıl belirledikleri ve uyguladıklarını, risk yönetim süreçlerini nasıl işlettiklerini, iş süreçlerini nasıl yürüttüklerini ve belirledikleri hedeflere doğru ilerlerken hangi ölçütlere göre ilerlemelerini takip ettiklerini de ortaya koyarlar.
TCFD Yaklaşımı Şirketlere Ne Sağlar?
Şirketler TCFD raporlama standartları ile belli ilkelere bağlı kalarak, iklim ekseninde nerede durduklarını ifşa ederler ve böylece karşılaştırılabilir, doğrulanabilir, güvenilir, şeffaf ve pro-aktif olma imkânı bulurlar. Bu süreçte iç ve dış paydaşları nezdinde iklim değişikliğinin finansal etkileri anlaşılırken, kurumlar ilgili yatırımlarla kendi pozisyonlarını güçlendirebilir, yeni fırsatlar yakalayabilir, iş modellerini geliştirerek iklim-dayanıklı yapılar kurabilirler.
Biz Ne Yapıyoruz?
CDP (Carbon Disclosure Project) Raporlaması
CDP (Karbon Saydamlık Projesi) kâr amacı gütmeyen, çevresel etkilerin şeffaf bir şekilde paylaşılması için oluşturulmuş küresel beyan sistemidir. Sisteme katılan kurum ve kuruluşlar mali ve doğal kaynaklarını nasıl kullandıklarını, faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkilerini ve iklim krizi ile ilintili olarak karşılaştıkları risk ve fırsatlarını gönüllü olarak paydaşlarıyla paylaşırlar.
CDP (Carbon Disclosure Project)’ye Katılmak Şirketlere Ne Sağlar?
Şirketler CDP’ye katılarak
Biz Ne Yapıyoruz?